Efterårsferie – kageguf

 

Efterårsferie er over os ( hvis man er så heldig 😀) og i det her øs pøse regnvejr er det da lige tid til ild i pejsen og en omgang kanelsnegl eller chokoladeboller til kaffen eller den varme kakao 😍. De her opskrifter er nemme og rigtig gode til evt og bage med sine børn/ børnebørn 👍 husk vi har stadigvæk brødkniven på tilbud i hele oktober måned til 499kr så du spare 100kr ..

Kanelsnegle / chokoladeboller opskrift (en grunddej som kan bruges til dem begge 2 )
Bløddej
5 dl vand eller mælk ( lunken)
2 æg
100g gær
100g sukker
10 g salt
150 g margarine
1 teske vanillesukker
1 teske kardemomme
1200g -1500g mel til dejen slipper .

Til kanelsneglene bruges en kanel remonce
250 g blød smør/ margarine
250 g brunfarin
4 spisesker kanel

Det hele smøres ud på den udrullet dej og kommes i muffinsforme ( det holder på fyldet )

Lad dem hæve op og bag dem af ved 200-220 c alt efter din ovn.

Chokoladebollerne bruges samme grund opskrift , her kommes chokoladen i efter dejen er kørt færdig , brug ca 150 g og lad den lige æltes i dejen ( ikke for længe for så smelter chokoladen 🙈) , form dem til boller og lad dem hæv op og bag dem af på samme måde som kanelsneglene.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen