排 他 的 Haita-teki

排 他 的 Haita-teki


Den ikoniske japanske grøntsagskniv

Levering 1-3 dage
14 dages fuld returret
Fri fragt fra 750 kr.
100% Skarphed

Den ikoniske japanske grøntsagskniv

fra samuraisværd til Nakirikniv

Fra samuraisværd til Nakirikniv

Et samuraisværd er kendt verden over for at være særdeles skarpt og fleksibelt, og samme metode bruges i dag til at fremstille de japanske køkkenknive på GourmetTing, så du får virkelig en kniv i højeste kvalitet.

Se vores udvalg af Haita-teki

Se vores udvalg af Nakiriknive


Den ikoniske japanske grøntsagskniv

Æstetisk udseende af damaskusstål


Formen på nakiribladet er kendetegnet ved at være meget ”ret” og firkantet, og det kræver derfor en lidt anden teknik at skære sine grøntsager, hvis man vil have det optimale ud af sin japanske nakirikniv, end den teknik, man er vant til fra sine vestlige køkkenknive, som typisk ikke er ligeså ”rette”. Teknikken kommer dog hurtigt til at ligge i fingrene, så det bliver legende let at hakke og snitte gulerødder og spidskål fremover.

Selvom nakiriknivens form kan minde om en kødøkse på grund af dens blad, er nakirikniven ikke egnet til at hakke eller skære i ben og knogler.

Ergonomisk kniv

Grebet på GourmetTings nakiriknive er ergonomisk udformede, så du har et godt greb om din nakirikniv, også selvom den er våd, eller hvis du har fedtede hænder.

Med en nakirikniv i køkkenet bliver det en fornøjelse af skære, hakke og snitte grøntsager, da den japanske grøntsagskniv er superskarp og ligger godt i hånden.
Med en nakirikniv fra GourmetTing får du en æstetisk og smuk kniv, der pynter på den magnetiske knivholder af træ, hvor dine japanske kokkeknive hænger fremme og er nemme at komme til, mens du arbejder i køkkenet. Alle knivene i GourmetTings Shokutsu-serie er fremstillet i VG-10 damaskus stål med en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen. Det gør at du med en nakiri grøntsagskniv får en markant skarpere grøntsagskniv, end den typiske grøntsagskniv.

Fra samuraisværd til nakirikniv

Hos GourmetTing kan du finde en nakirikniv i vores knivserie Shokutsu eller i vores knivserie Kōfuku. Med en nakirikniv får du en professionel kokkekniv, der uden problemer kan snitte selv de hårde grøntsager. Med en nakirikniv i dit køkken vil du have et af de mest blærede og professionelle køkkenknive ved hånden. Fremstillingsmetoden er nemlig den samme, der blev brugt dengang samuraierne gik med sværd. Et samuraisværd er kendt verden over for at være særdeles skarpt og fleksibelt, og samme metode bruges i dag til at fremstille de japanske køkkenknive på GourmetTing, så du får virkelig en kniv i højeste kvalitet. Vedigeholdelse af din nakiri grøntsagskniv

Din nakirikniv kræver et minimum af vedligeholdelse. Din japanske grøntsagskniv fra GourmetTing tåler ikke opvaskemaskine, da det vil gøre din nakiri sløv. Vask den af med noget varmt vand, og din kniv vil beholde sin skarphed. Japanske køkkenknive af damaskusstål holder sig skarpe i længere tid end almindelige køkkenknive, men med tiden vil der dog blive et behov for at slibe kniven. Det kan du nemt gøre med den japansk slibesten, en elektrisk knisliber eller med et keramisk strygestål.

Den ikoniske japanske grøntsagskniv


Formen på nakiribladet er kendetegnet ved at være meget ”ret” og firkantet, og det kræver derfor en lidt anden teknik at skære sine grøntsager, hvis man vil have det optimale ud af sin japanske nakirikniv, end den teknik, man er vant til fra sine vestlige køkkenknive, som typisk ikke er ligeså ”rette”. Teknikken kommer dog hurtigt til at ligge i fingrene, så det bliver legende let at hakke og snitte gulerødder og spidskål fremover.

Selvom nakiriknivens form kan minde om en kødøkse på grund af dens blad, er nakirikniven ikke egnet til at hakke eller skære i ben og knogler.

Ergonomisk kniv

Grebet på GourmetTings nakiriknive er ergonomisk udformede, så du har et godt greb om din nakirikniv, også selvom den er våd, eller hvis du har fedtede hænder.

Med en nakirikniv i køkkenet bliver det en fornøjelse af skære, hakke og snitte grøntsager, da den japanske grøntsagskniv er superskarp og ligger godt i hånden.

Æstetisk udseende af damaskusstål

Med en nakirikniv fra GourmetTing får du en æstetisk og smuk kniv, der pynter på den magnetiske knivholder af træ, hvor dine japanske kokkeknive hænger fremme og er nemme at komme til, mens du arbejder i køkkenet. Alle knivene i GourmetTings Shokutsu-serie er fremstillet i VG-10 damaskus stål med en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen. Det gør at du med en nakiri grøntsagskniv får en markant skarpere grøntsagskniv, end den typiske grøntsagskniv.

Fra samuraisværd til nakirikniv

Hos GourmetTing kan du finde en nakirikniv i vores knivserie Shokutsu eller i vores knivserie Kōfuku. Med en nakirikniv får du en professionel kokkekniv, der uden problemer kan snitte selv de hårde grøntsager. Med en nakirikniv i dit køkken vil du have et af de mest blærede og professionelle køkkenknive ved hånden. Fremstillingsmetoden er nemlig den samme, der blev brugt dengang samuraierne gik med sværd. Et samuraisværd er kendt verden over for at være særdeles skarpt og fleksibelt, og samme metode bruges i dag til at fremstille de japanske køkkenknive på GourmetTing, så du får virkelig en kniv i højeste kvalitet. Vedigeholdelse af din nakiri grøntsagskniv

Din nakirikniv kræver et minimum af vedligeholdelse. Din japanske grøntsagskniv fra GourmetTing tåler ikke opvaskemaskine, da det vil gøre din nakiri sløv. Vask den af med noget varmt vand, og din kniv vil beholde sin skarphed. Japanske køkkenknive af damaskusstål holder sig skarpe i længere tid end almindelige køkkenknive, men med tiden vil der dog blive et behov for at slibe kniven. Det kan du nemt gøre med den japansk slibesten, en elektrisk knisliber eller med et keramisk strygestål.